Casa I+D

El volum edificat es disposa al nord de la parcel·la, de forma central respecte a un hipotètic eix transversal del solar. A la part davantera de la parcel·la, en l'orientació sud, la més favorable, es busca disposar del màxim de superfície per a la vida domèstica i a l'aire lliure. El desnivell existent entre el límit sud del solar i el carrer fa que l'aprofitament exterior i l'obertura cap al sud es puguin fer sense perdre privacitat.

La planta baixa té una forma rectangular a la qual se li ha practicat un buidatge a la cantonada Sud-est, donant origen així a un porxo que crea un àmbit exterior cobert. Aquest porxo és també un punt de comunicació entre l'interior i l'exterior de l'habitatge, a través de l’àmbit de la cuina - menjador.

La cuina - menjador s'ha concebut a la manera antiga, com un gran espai diàfan, on el mobiliari queda col·locat perimetralment i amb la disposició central d'una llar de foc, que articula tot aquest recinte i fa al seu torn de la llar. S'entén com una lectura contemporània de la cuina de la casa de poble de tota la vida.


Nom:  Casa I+D

Tipus: Obra nova

Programa: Habitatge

Localizació: Valdevellano, Soria. Espanya

Any: 2015-2016

Colaboradors: LaiArq

Equip: Antoni Bantulà. Santi Bantulà. Àlex Bantulà. Miriam Mascarell. Isabel Pérez.